Schéma pakua sa priloží k nákresu pôdorysu vždy tak, že oblasť vedomosti - kariéra - priatelia leží pri vchodových dverách. Každá časť pakua zodpovedá za jednu oblasť života. Vedomosti - oblasť zodpovedá za vnútorné poznanie, intuíciu. Sem by sa mala umiestniť knižnica. Na posilnenie tejto oblasti sa odporúča pomedzi knihy uložiť aj prázdne poháre, nádoby ako osamotené predmety. Takisto sa do tohto priestoru môže zavesiť obraz horského masívu. Kariéra - oblasť vypovedá o smerovaní životnej dráhy človeka, toku života a do akej miery človek robí to, čo je jeho životným poslaním. Na posilnenie tejto oblasti sa hodí bodové osvetlenie a obrazy, ktoré človeka navedú k vernosti počúvať svoj vnútorný hlas. 

Zóna by mala byť priestranná. Priatelia - predstavuje oblasť pomoci, podpory a ochrany, toho, čím sa vyznačuje priateľstvo. Na jej posilnenie sa odporúča umiestniť fotografie priateľov, minerály, kryštály. Rodina - oblasť sa spája s našou rodinou (rodičia, starí rodičia, mŕtvi príbuzní), ale aj s našimi učiteľmi a šéfmi. Oblasť možno posilniť fotografiami príbuzných (avšak iba vtedy, keď tieto zväzky vyvolávajú príjemné spomienky), ale aj pomocou izbových rastlín a predmetov, ktoré symbolizujú rast a život (obraz delfínov). Životná sila - oblasť zodpovedá za zdravie. Je to centrum životnej sily, kde by mala energia voľne prúdiť, preto by táto oblasť nemala byť zaťažená ťažkými kusmi nábytku, schodiskom, krbom. Deti - oblasť nereprezentuje iba naše narodené deti, ale aj nápady, projekty a inšpirácie. Je to aktívna oblasť bytu, nehodí sa na odpočinok. Posilniť ju môžu vhodné umelecké predmety, hudba, kvety a obrazy umocňujúce krásu a pôžitky života. 

Bohatstvo - oblasť zodpovedá za materiálny blahobyt, ale aj za zdravé sebavedomie a obohacujúce udalosti a skúsenosti. Na posilnenie tejto oblasti sú vhodné bytové fontánky (voda sa spája s blahobytom), akváriá, obrazy vodnej hladiny (rieka, vodopád, more). Sláva - oblasť sa spája s procesom vnútornej zrelosti a uvedomelosti. Oblasť zodpovedá za imidž človeka a životný optimizmus. Oblasť posilníme hlavne svetlom, ale aj obrazmi slávnych umelcov. Partnerstvo - oblasť zodpovedá za vzťahy k iným ľuďom. Týka sa to vzťahov partnerských, ľúbostných, priateľských, susedských alebo pracovných. Na posilnenie sa hodia predmety v páre (dve sviečky, sošky, kamene alebo mušle, nazbierané spoločne a pripomínajúce pekné chvíle strávené na dovolenke, ruže, fotografie dvojice). Na zladenie oblastí a prúdenie energie bez prekážok má veľký vplyv rozmiestnenie nábytku, vhodné osvetlenie a farebnosť miestností. Poriadok sa považuje za samozrejmosť. Toto učenie hovorí, že ak vec nepoužiješ počas roka aspoň raz, už ju nepoužiješ vôbec a treba sa jej zbaviť (týka sa to všetkého - šiat, časopisov, kníh). Na posilnenie toku energie v bytoch sa odporúčajú pomôcky ako zrkadlá, rastliny, vhodne umiestnené osvetlenie, farebnosť, prírodné materiály (drevené parkety, prútené predmety, kožené sedacie súpravy, bavlnené obrusy a závesy). Ak však človek posilní túto energiu úpravami nevhodným smerom, môže sa stať, že v priestore bude energie nedostatok alebo prebytok (nastane nevyváženosť), čo môže spôsobovať nesústredenosť, nespavosť a nepokoj. 

Spomedzi mnohých prípadov spomenieme napríklad: • nevhodne položený vzor parkiet, čo môže doslova „vyhnať" energiu z priestoru smerom von (nedostatok), »veľa zrkadiel v miestnosti - nevhodné hlavne v spálni (prebytok), • nevyváženosť materiálov - v jednej miestnosti napríklad drevená podlaha, drevené dvere, kožená sedačka, ťažké brokátové závesy a husto vzorované záclony zabraňujúce prieniku svetla a zakrývajúce radiátor, slabé osvetlenie, veľa ťažkého nábytku, biela farba miestnosti navodzujúca chlad (nedostatok), »veľa slnečného svetla - poškodzuje nábytok, škodí rastlinám, vysušuje byt (prebytok), • dvere a okná na severnej strane (nedostatok), »hrana otvorených dverí (tzv. „ostrie noža") smeruje na posteľ alebo pracovný stôl (nedostatok), • otvorené dvere v kúpeľni alebo veko na WC („splachovanie" energie, nedostatok), ak je kúpeľňa alebo WC v juhozápadnej časti bytu, „splachujete si do kanála" svoj milostný život a môžete mať problémy spojené s partnerskými vzťahmi.




Leave a Reply.